zondag 29 november 2009

21 daagse rondreis in Vietnam - Dag 7bis


Deze middag een kleine stadsrondrit gemaakt in Pham Thiet met als eerste stop de tempel van Ban Thuy Tu. Voor 5.000 VND of 20 eurocent per persoon mag je er het eeuwenoude skelet van een 22m lange walvis en de tempel bewonderen. Deze gereconstrueerde karkas wordt hier vereerd omdat de vissers geloven dat walvissen hen op zee beschermen.


Vervolgens doorgereden naar het centrum met een bezoek aan de plaatselijke markt. Net zoals in Ho Chi Minh City een krioelen van smalle gangetjes met kleine standjes waar de talrijke verkopers je hun waren aanprijzen. Groente, vis, vlees, kledij, cosmetica... Alles kun je er vinden, je waant je echt in een supermarkt met die uitzonderingen dat het telkens aparte winkeltjes zijn en dat de gangen veel smaller zijn.


Na de markt doorgereden naar de beroemde Cham torens, overblijfselen van tempels van de Cham dynastie uit de 9de eeuw. Er was eens een tijd dat deze groep heel het zuiden van Vietnam overheerste maar in de 15de eeuw werden ze door de noordvietnamezen onder de voet gelopen en onderworpen. De Cham godsdienst inspireert zich op het boeddhisme en heeft op de dag van vandaag nog altijd volgelingen.

Rond 16 uur werden we terug keurig afgezet aan het hotel en dorstig als we waren gingen we in de buurt eerst op zoek naar een beetje verfrissing. Tijdens onze speurtocht naar vers water hebben we moeten weerstaan aan de vele massagesalons waar je voor een kleine 15 dollar een massage van een uur kon krijgen. Toch konden we (ik dus) niet weerstaan aan een bezoekje aan een winkel waar je voor een habbekrats zogenaamde merkkledij kon kopen. Zelfs Turkije exporteert naar hier want op de La Coste polo staat in grote letters “Made in Turkey”. Omdat ik voor de reis toch nog een paar polo’s nodig had, heb ik mij dan maar laten verleiden door een paar Timberlands, uiteraard in het volle besef dat dit wel degelijk namaakartikelen waren. Ze zullen wellicht niet lang meegaan maar ondertussen zal ik ze hier wel gedragen hebben.

Eergisteren hadden we al eens mogen proeven van de Vietnamese wijn. Nu konden we ook een paar flesjes op de kop tikken en dit voor de ronde prijs van 60.000 VND of 2 euro per fles. Kwestie van toch een souvenir mee naar huis te nemen.

Nu is het tijd om nog een beetje te relaxen vooraleer we straks uit gaan eten. Het hotel is hier naar Vietnamese normen peperduur en we hebben daarom besloten om uit te gaan eten. Aan de overkant van de straat is er vodoende keuze en dit voor bijna een derde van de prijs in het hotel.

Morgen zullen we om 8 uur vertrekken en eerst nog de vissershaven en de zandduinen bezichten vooraleer we doorrijden naar Nha Trang waar we ook 2 dagen zullen verblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten