zaterdag 10 december 2011

Florida Dag 7: Orlando (Universal Studios)

Vandaag stond Universal Studios op het programma en gelukkig was het vandaag opnieuw warmer met zo'n 24 graden in de ochtend oplopend naar 27 graden in de namiddag.  Universal Studios in Florida doet een beetje vreemd aan want het mekka van de film is toch Hollywood. De commercie heeft het gewonnen van het authentieke en de grote stroom bezoekers van Disney heeft ervoor gezorgd dat Universal in Orlando een tweede attractiepark heeft gebouwd. Sinds enkele jaren bestaat het hier zelfs uit 2 attractieparken waardoor je, hoe kan je het raden, ofwel moet kiezen welke je wenst te bezoeken ofwel 2 keer moet betalen.

Wij kozen voor optie 1 (Universal Studios Florida) dat in grote mate een kopij is van de versie in Los Angeles. Voor mij was het toch al 10 jaar geleden dat ik die had bezocht. Het zou dus een leuk weerzien worden. Het tweede park, Islands of Adventure, is meer interactief en tevens meer geschikt voor de jeugd. Die zullen hun gading zeker vinden in de overvloed aan roller coasters, iets wat je bij ons ook kan doen en waarvoor je niet naar Florida moet komen.

Ondanks het feit dat we voor dit park eveneens meer dan 90 dollar per persoon plus 15 dollar parking moesten betalen, vonden we het deze keer goed besteed geld. Opnieuw hadden we het geluk dat we zo goed als nooit moesten wachten en aanschuiven voor de verschillende attracties. Het feit dat we op een weekdag kwamen, zal hier zeker toe hebben bijgedragen. De attracties zijn heel wat moderner en opwindender. In de 3D attracties lijkt het niet alleen of dat de filmfiguren net voor je staan, ook je stoel beweegt mee op het ritme van de film en je zintuigen worden eveneens geprikkeld met geuren, water, koude lucht. Zo voel je je echt in het midden van de actie. De attracties die ons het meest aanspraken waren de Simpsons waar je op een virtuele rollercoaster aan een duizelingwekkende vaart de meest spannende dingen meemaakt en Terminator 2 - 3D die echte live actie met 3D beelden combineert in een unieke voorstelling.

Toch waren de andere attracties zeker niet minder interessant zoals bvb. de animal actors show waarbij allerlei dieren mooie kunstjes uithalen, de horror make up show die je toont hoe men horror films maakt, een boottochtje waar plots de grote witte haai boven water komt... Kortom teveel om op te noemen en iedere keer heel professioneel gedaan.

Enige negatieve punt is de hoge kostprijs van eten en drank ter plaatse. Voor een hotdog wordt hier al 7,59 dollar gevraagd en geloof me, het is niets speciaals. Een biertje kost hier 6,50 dollar. Als je met de familie op stap wil, zul je diep in je geldbuidel moeten tasten...

Dank zij het feit dat we zo goed als geen wachttijden hadden, konden we onze lijst van te bezichtigen attracties tegen 4.30 uur afwerken. Tijd dus om nog eens een shopping mall te gaan bezoeken. We dienden nog een iPad voor Ann aan te schaffen en trokken dan ook naar de Apple Store in de Florida Mall. Shopping Wijnegem is hier niets vergeleken met deze mall en het duurde dan ook wel enige tijd vooraleer we de store bereikten. Ook hier is het helemaal anders dan bij ons. Wel tientallen Apple toestellen liggen er op tafels om te testen en in de winkel bevinden zich wel minstens 100 mensen. Je kan er de Apple verkopers herkennen aan hun rode polo met Apple logo. Nergens vind je er een kassa en in het begin vraag je je af tot wie je je nu moet richten als je al weet wat je wil en gewoon iets wil kopen. Heel simpel: je houdt zo'n Apple verkoper staande en je vertelt hem wat je wil. Hij haalt meteen zijn iPhone boven en noteert je bestelling op zijn telefoon. Hij verdwijnt vervolgens voor enkele minuten en komt terug met je bestelling. Met de iPhone worden deze keurig ingescand en ook je credit card kan de telefoon lezen. Tekenen doe je met je vingers op de iPhone. Tot slot wordt je gevraagd of je het ticket per mail wil ontvangen of als je een printout wenst. Beide zijn ook mogelijk. Wij kiezen voor het laatste. Op minder dan 5 minuten staan we weer buiten. Het leven kan toch eenvoudig zijn.

Tegen 6.30 uur terug aangekomen in ons appartement. Vanavond eten we opnieuw thuis. Morgen staat een bezoek aan Cape Canaveral op het programma. Het is meer dan anderhalf uur rijden van Orlando. We moeten vroeg vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten