dinsdag 3 februari 2009

Dag 6: Marina Cay naar Cane Garden Bay

Deze morgen pas tegen 8 uur opgestaan na een redelijk onrustige nacht. Tjdens het ontbijt kregen we op het water het bezoek van een plaatselijke kruidenier. Of we geen brood, sla of fruit wilden kopen. De man sprak vlot Engels, Duits, Frans, Spaans en wellicht nog veel meer. Uiteraard waren de dames gecharmeerd door de verse producten en we moesten hen tegenhouden of ze hadden de helft van de boot gekocht. Uiteindelijk kwamen we er vanaf met 1 avocado, 1 pakje sla (250 gr) en 4 kleine tomaten. Dit alles voor de luttele prijs van 20 dollar, je zou het zowaar een koopje gaan noemen J.

Rond 11 uur eerst nog vers water ingeslagen want onze eerste watertank van 100 liter was ondertussen leeg. Ook water blijkt hier een kostbaar goed want het bijvullen kostte ons 13,25 dollar. Nog nooit heb ik zoveel geld voor water moeten betalen…

Vooraleer echt weg te zeilen, hebben we eerst nog Trellis Bay aangedaan. In deze baai recht tegenover Marina Cay is er een klein dorpje waar enkele plaatselijke kunstenaars hun waren aan de man proberen te brengen. Je kan je natuurlijk uitspreken over wat kunst is en wat niet maar mij lijkt het vooral naar toeristen te zijn gericht. Onze verblijf in het dorpje was dan ook maar tot een goed halfuurtje beperkt.

We hebben vervolgens koers gezet naar Guana Island en dichtbij White Bay en Monkey Point ons anker geworpen. Niet echt de ideale plaats om te snorkelen maar toch leuk. Hier zijn alle plaatsen immers fantastisch mooi. Je waant je eigenlijk altijd in het paradijs. Op Hélène na zijn we allemaal gaan zwemmen en snorkelen. Veel visjes waren er niet te zien maar het was toch een leuke ervaring om te midden van een school van wel 1.000 sardientjes te zwemmen. Een beetje brood in het water gooien, lokt direct tientallen vissen naar de boot.

Tijdens de middag een spaghetti gegeten met een goed flesje rode wijn. Rond 14u45 hebben we opnieuw het zeil gehesen om door te varen naar Cane Garden Bay. De tocht voor de wind verliep vlot: met een wind in de rug van 14 knopen liepen we gemakkelijk gemiddeld 5 knopen. Het was dan ook niet meer dan anderhalf uur zeilen naar onze bestemming.

Na een aperitiefje op de boot (voor mij een tradionele rum cola) zouden we een restaurantje opzoeken…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten